Winkeldief krijgt acht maanden met uitstel

De toga van een advocaat in de correctionele rechtbank van Mechelen.
David Legreve De toga van een advocaat in de correctionele rechtbank van Mechelen.
Arakadiusz O. uit Mechelen heeft van de rechter een celstraf opgelegd gekregen van acht maanden met uitstel. De Mechelaar stond terecht voor een winkeldiefstal in schoenenwinkel Brantano vorig jaar in december. Hij ging er toen vandoor met een paar schoenen en horloges. 

“Alleen werd hij opgemerkt, probeerde hij nog te vluchten maar kwam hij ten val. Hierdoor kon hij meteen wordt ingerekend door de politie”, zei openbaar aanklaagster Nele Van Looy vorige maand op zitting. 

“Tijdens het fouilleren werden er nog andere gestolen spullen aangetroffen. Die waren afkomstig uit autohandel Auto 5 en doe-het-zelf-zaak Brico.” 

De feiten werden niet betwist maar opmerkelijk was dat de Mechelaar zich niets meer van de diefstallen kon herinneren. “Ik kwam die dag van de psychiater en had medicatie genomen”, zei hij tegen rechter Theo Byl. “Ik ben geen dief. Ik heb nog nooit eerder iets gestolen.” 

Naast de celstraf werd ook de geldboete van 800 euro gedurende drie jaar uitgesteld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.