Werf Tangent volgende week heropgestart: Streefdoel opening blijft eind 2021

De werken aan de Tangent aan de Leuvensesteenweg hervatten weldra
David Legreve De werken aan de Tangent aan de Leuvensesteenweg hervatten weldra
Aannemer Willemen start de aanleg van de Tangent in Mechelen vanaf maandag gefaseerd op nadat deze eerder werd stilgelegd omwille van de coronapandemie. Het blijft de bedoeling de Tangent en de fietsinfrastructuur eind 2021 open te stellen.

De werf wordt in eerste instantie heropgestart op het Douaneplein en aan de Leuvensesteenweg. Op de zone Jubellaan-Colomalaan zal ten vroegste na het paasweekend weer activiteit zijn.

De aannemer hanteert strikte veiligheidsmaatregelen voor werknemers, omwonenden en voorbijgangers. Er kunnen alleen activiteiten worden uitgevoerd waarbij het werfpersoneel minstens op 1,5 meter van elkaar kan blijven.

“Soms volstaat het daarbij om wat verder van elkaar te werken, maar in een aantal gevallen zijn bijkomende maatregelen noodzakelijk, zoals de inzet van grotere machines of een ander type werktuigen. De praktijk zal moeten uitwijzen wat op de werf haalbaar is.”

Sowieso zal de heropstart beperkt zijn. Niet alleen omwille van de veiligheidsmaatregelen, voor buitenlandse arbeiders is het niet zo gemakkelijk om weer hier te geraken en niet alle leveranciers zijn aan het werk.

De werken aan de Tangent aan de Leuvensesteenweg hervatten weldra
David Legreve De werken aan de Tangent aan de Leuvensesteenweg hervatten weldra