Wel dakwerken, maar nog geen toekomst voor Onze-Lieve-Vrouwgasthuis

Het voormalige Onze-Lieve-Vrouwgasthuis in de Keizerstraat.
David Legreve Het voormalige Onze-Lieve-Vrouwgasthuis in de Keizerstraat.
Een aannemer is gestart met dakwerken aan het Onze-Lieve-Vrouwgasthuis om waterinfiltratie tegen te gaan. Een toekomst voor het leegstaande complex in de Keizerstraat is er echter nog altijd niet.

De Regie der Gebouwen kocht het vroegere ziekenhuis jaren geleden om het gerechtshof, in het Hof van Savoye aan de overkant van de straat, uit te breiden. Alleen komt dat er maar niet van, waardoor het als monument beschermde gebouw nog steeds zonder bestemming blijft.

Woordvoerder van de Regie der Gebouwen Johan Vanderborght kan over de toekomst van het gebouw niks zeggen. “De besprekingen lopen nog altijd met Justitie. Momenteel kan ik daar geen bijkomende informatie over kwijt.”

Maar er wordt sinds kort dus wel aan het gebouw gewerkt. “We zorgen ervoor dat het in een aanvaardbare staat behouden blijft. Vandaar dat we nu maatregelen nemen om waterinfiltratie te voorkomen”, aldus Vanderborght.

Het gebouw dat er nu staat, is slechts een gedeelte van het vroegere gasthuis. Dat werd in 1857 geopend. Een deel werd tussen 1996 en 2000 afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe ziekenhuisvleugel. De bescherming als monument kwam er dan ook pas in 2005.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Shakira moessa

    Dat gebouw staat al een eeuwigheid gewoon leeg ! Ze moeten daar eens dringend verandering in brengen.