Wegarbeiders moeten wegspringen voor wegpiraat (22): “Snelheden tot 190 per uur ter hoogte van werf op R6”

MECHELEN - Werken aan de R6
Marrc Aerts MECHELEN - Werken aan de R6
De politie van Mechelen-Willebroek heeft maandagnamiddag het rijbewijs ingetrokken van een 22-jarige Roemeen uit Putte. De twintiger reed tussen het Rode Kruisplein in Mechelen en de R6 in Sint-Katelijne-Waver aan extreem hoge snelheden. Ter hoogte van de werken op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6, moesten zelfs enkele wegarbeiders wegspringen.

De 22-jarige werd door een politiepatrouille opgemerkt aan de verkeerslichten van het Rode Kruisplein. Toen het groen werd, vertrok de chauffeur richting Antwerpsesteenweg. “Maar dit deed hij wel door overdreven veel gas te geven”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “De wielen slipten weg en de wagen maakte zelfs een zijwaartse beweging.”

De patrouilleploeg ging in de achtervolging en kon de wagen pas in Sint-Katelijne-Waver aan de kant zetten. Tijdens die route, van ongeveer vijf kilometer, haalde hij enkele extreme hoge snelheden. Ter hoogte van de werken aan de fly-over op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg, klokte hij af op 90 kilometer per uur. “Dit terwijl er een snelheidsbeperking is van 50 kilometer per uur”, aldus de politiewoordvoerder.

Terwijl enkele wegarbeiders moesten wegspringen, maanden anderen hem aan om te vertragen

Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande

Wegspringen

Door die hoge snelheden moesten enkele wegarbeiders, die aan het werken waren aan de fly-over, wegspringen voor de wegpiraat. Andere arbeiders maanden de 22-jarige chauffeur dan weer aan om trager te rijden. “Maar hij negeerde echter al die signalen en zette zijn weg verder”, klink het nog. 

De politie bleef de wagen achtervolgen en daarbij werden snelheden vastgesteld tot maar liefst 190 kilometer per uur. Uiteindelijk werd de wagen op de R6 in Sint-Katelijne-Waver aan de kant gezet en gaf de chauffeur meteen toe dat hij veel te snel had gereden. 

Vijftien dagen

 De politie contacteerde de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket en die laatste besloot om het rijbewijs in beslag te nemen. “Dat onmiddellijk en voor vijftien dagen”, besluit Van de Sande. “De chauffeur contacteerde een kennis om hem én zijn wagen te komen ophalen.” 

Binnenkort zal de 22-jarige Roemeen uit Putte voor de politierechtbank moeten verschijnen. Daar riskeert hij naast een bijkomend rijverbod ook nog een geldboete die kan oplopen tot 3.000 euro.

Archiefbeeld: werken aan de R6.
David Legreve Archiefbeeld: werken aan de R6.