Week hinder op Zandpoortvest door werken aan Spuihuis

MECHELEN Het Spuihuis aan de Zandpoortvest
David Legreve MECHELEN Het Spuihuis aan de Zandpoortvest
Stad Mechelen plant in de week van 5 augustus renovatie- en herstellingswerken aan het Spuihuis, gelegen aan de ingang van de Kruidtuin op de Zandpoortvest.

Voor deze werken zal de aannemer het voet- en fietspad op de Zandpoortvest moeten innemen om er een kraan en vrachtwagen te kunnen opstellen. Voor fietsers en voetgangers wordt daarom een corridor voorzien op de rechterrijstrook van de Zandpoortvest, in de richting van het Raghenoplein.

Voor autoverkeer blijft er dus maar één rijstrook over aan de kant van de Kruidtuin. De werken zullen enkel overdag plaatsvinden, ’s avonds wordt de wegversmalling door de aannemer weggenomen. De Kruidtuin, Via Via en A&M blijven tijdens de klus bereikbaar, net als de halteplaats van De Lijn. Als alles goed gaat, zijn de werken op vrijdag 9 augustus achter de rug.

Het houten Spuihuis is, samen met het molenhuis, een restant van het grote Mechelse watermolencomplex met wel zeven molens dat ontstond in de 15de eeuw.

MECHELEN Het Spuihuis aan de Zandpoortvest
David Legreve MECHELEN Het Spuihuis aan de ZandpoortvestReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.