Wagen voor vierde keer in half jaar bekrast

Philippe Leemans toont de kras in zijn auto.
Foto Bart Boterman Philippe Leemans toont de kras in zijn auto.
Mechelaar Philippe Leemans (50) is het zat. In een half jaar tijd werd zijn wagen in de Heihoek vier keer bewerkt met een scherp voorwerp. "Heeft iemand het op mij gemunt?"

"Aan de klootzak die in de Veluwestraat voor de 4de keer mijn wagen heeft aangepakt: gelieve uw ouders te verwittigen als u orgaandonor wil worden voor het te laat zal zijn." Leemans reageerde woensdag woedend op sociale media na de laatste beschadiging aan zijn Volkswagen Caddy. "Ik moest mijn frustratie kwijt. Het begon een halfjaar geleden klein met een kras op de schuifdeur. Toen dacht ik nog aan een dronken student die met een sleutel of een ander scherp voorwerp een streep had getrokken. Zulke dingen gebeuren als je in een stad woont. Twee krassen volgden nog. De laatste keer trok de dader een kras van zo'n twee meter over de ganse lengte. Niet enkel in de lak, maar tot in de carrosserie."

Altijd dezelfde plaats

De eigenaar van foodtruck Popfish schat de herstelkosten op honderden euro's. "Je zou gaan denken dat iemand mij viseert, maar ik heb met niemand problemen. De ganse buurt kent mij. Ik doe mee aan buurtfeesten, maak met iedereen een praatje. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand een pik op mij heeft." De vandalenstreek gebeurde telkens 's nachts. Opvallend: de Caddy stond telkens op identiek dezelfde plaats geparkeerd, op een plek waar het eigenlijk niet mag. "De Heihoek is dankzij de inspanning van de stad en de inwoners een fantastische buurt om te wonen, maar het is algemeen geweten dat er een gigantisch parkeerprobleem is", verklaart hij. Om zijn vermoeden hard te maken, zoekt hij lotgenoten. Intussen kreeg hij al verschillende reacties van andere slachtoffers, al is het niet duidelijk of hun beschadigingen op net dezelfde plaats plaatsvonden. (WVK)