Vzw Prinses Harte roept bolognaisesaus terug

De Mechelse VZW Prinses Harte roept op om de bolognaisesaus niet op te eten en terug te brengen
Facebook Prinses Harte De Mechelse VZW Prinses Harte roept op om de bolognaisesaus niet op te eten en terug te brengen
Met pijn in het hart roept Johan Muyldermans van vzw Prinses Harte zijn verkochte bolognaisesaus terug. Mogelijks werd er bij het maken ervan gebuikt gemaakt van besmet vlees. Supermarktketen Colruyt verontschuldigt zich intussen.

De Mechelse vzw had afgelopen weekend zo’n 330 liter bolognaisesaus gemaakt. Met deze actie wilde ze geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker. Afgelopen weekend kreeg het bericht van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAAV) dat het gebruikt gehaktvlees besmet zou zijn. Het gehakt, aangekocht bij supermarktketen Colruyt, zou mogelijk sporen van de E.Coli-bacterie bevatten. De bacterie veroorzaakt naast darm- en buikproblemen , koorts, braken maar ook voor diarree.

Naast het FAAV riep ook de Belgische supermarktketen op om het besmette vlees terug te brengen. Voor de vzw betekende dit dat het al zijn geleverde inspanningen van dit weekend zag verloren gaan. Via een bericht op de sociale media werd gevraagd om niet van de bolognaisesaus te eten en deze terug te brengen. “We willen ons hiervoor enorm verontschuldigen, maar dit ligt volledig buiten onze wil”, luidt het bij de vzw. De supermarktketen excuseerde zich en zoekt nu mee naar oplossingen om een tegemoetkoming te doen.

De Mechelse vzw Prinses Harte roept op om de bolognaisesaus niet op te eten en terug te brengen.
Facebook Prinses Harte De Mechelse vzw Prinses Harte roept op om de bolognaisesaus niet op te eten en terug te brengen.
De Mechelse vzw Prinses Harte roept op om de bolognaisesaus niet op te eten en terug te brengen.
Facebook Prinses Harte De Mechelse vzw Prinses Harte roept op om de bolognaisesaus niet op te eten en terug te brengen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.