Vzw Prinses Harte ontvangt cheque voor 15.000 euro

De Mechelse vzw Prinses Harte krijgt 15.000 euro van BNP Paribas Fortis Foundation. Het fonds reikt voor het achtste jaar haar prijzen uit aan verenigingen die via educatieve projecten de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kinderen en jongeren in moeilijkheden. De vzw stelt prinsen- en prinsessenpakketten samen voor kinderen met kanker. Daarin zitten spulletjes die zieke kinderen een aangenamer verblijf in het ziekenhuis moeten bezorgen.


Elke Du Bin (43) en Johan Muyldermans (45) verloren in januari 2013 hun dochterje Harte aan een agressieve hersentumor. "Ons dochtertje had het geluk veel bezoek te krijgen maar we merkten dat heel wat kindjes niet dat geluk hadden. Na de dood van ons dochtertje wilde vooral mijn partner iets doen voor die kindjes. We hebben dan pakketjes samengesteld op basis van de cadeautjes die ons dochterje kreeg," vertelt Johan.


Zo'n pakket bevat een mooie pyjama met drukknopjes op de zijkant zodat kathetertjes eenvoudig vervangen kunnen worden, een kersenpitkussen, vlaggetjes, een fleecedeken, een muziekpop en voor de oudere kinderen een heuptas. "Jaarlijks maken we zo een 200 pakketten die gemaakt worden door de werknemers van de beschutte werkplaats Kunnig in Hoboken. We leveren aan de universitaire ziekenhuizen in Leuven, Gent, Antwerpen en Jette die de pakketjes verdelen onder de kinderen," legt Johan uit.


Dankzij de 15.000 euro is vzw Prinses Harte zeker van haar werking voor de komende drie jaar. (ADA)