Vrienden verzamelen dertien topchefs voor foodfestival

De tweede editie van Mechelen Culinair op de binnenkoer van het stadhuis focust op het Bourgondisch verleden van Mechelen. Hier de chef van De Fortuyne aan het werk.
David Legreve De tweede editie van Mechelen Culinair op de binnenkoer van het stadhuis focust op het Bourgondisch verleden van Mechelen. Hier de chef van De Fortuyne aan het werk.
De broers Jan en Seppe Van Den Broeck en goede vriend Nicolas Hermans organiseren op 25 en 26 mei de tweede editie van Mechelen Culinair. Ze verzamelen dertien topchefs voor hun foodfestival, dat een Bourgondisch sausje krijgt.

Het trio bereikte vorig jaar met de eerste editie in en aan Lamot 3.500 eters. Dit jaar mikken de organisatoren op 5.000. “Het is ons doel om de Mechelaars te laten ontdekken wat er zich afspeelt in en rond de stad op culinair vlak. Dit jaar op de binnenkoer van het stadhuis.”

Het evenement zal, zoals zowat alles in Mechelen tegenwoordig, in het teken staan van de Bourgondische periode. Enkele chefs passen hun gerechten aan en je zou tijdens het foodfestival wel eens Margareta van Oostenrijk tegen het lijf kunnen lopen.

Goed doel

“Aan ons concept werd niets gewijzigd. Elke chef zal een of twee gerechtjes serveren die kenmerkend zijn voor zijn of haar zaak. Ze kosten 6,25, 8,75 of – van een sterrenchef – 10 euro, heel laagdrempelige prijzen. Wel leggen we meer de nadruk op duurzaamheid.”

De deelnemende restaurants zijn : Centpourcent, Tinèlle, Les Années Folles, Bistro De Vijfhoek, Brasserie Taste, Fineer, De Fortuyne, The Humphrey, Het Anker, Barbib, The Cacao Project, L’oulie en Heide Atelier. Dat laatste, een ijsbereider uit Heist-op-den-Berg die mensen met een niet-aangeboren hersenletsel tewerkstelt, is meteen ook het goede doel van deze editie.

Pendel

Toerismeschepen Björn Siffer is blij met het evenement. Volgens hem is het kenmerkend voor de verbeterede culinaire uitstaling van de stad. “Vroeger gingen de Mechelaars naar Antwerpen of Lier om te genieten, nu blijven ze in eigen stad. En het wordt nog beter. Geef ons nog vijf jaar”, belooft de politicus.

Mechelen Culinair is zaterdag en zondag geopend van 12 tot 22 uur. De organisatoren laten een pendel rijden tussen de grindparking aan De Nekker en het stadhuis.

De tweede editie van Mechelen Culinair op de binnenkoer van het stadhuis focust op het Bourgondisch verleden van Mechelen, met vlnr de gastvrouwe van De Fortuyne, schepen Björn Siffer, Nicolas Hermans, Jan en Seppe Van Den Broeck
David Legreve De tweede editie van Mechelen Culinair op de binnenkoer van het stadhuis focust op het Bourgondisch verleden van Mechelen, met vlnr de gastvrouwe van De Fortuyne, schepen Björn Siffer, Nicolas Hermans, Jan en Seppe Van Den BroeckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.