Voetgangster (79) aangereden tijdens het oversteken door politievoertuig op weg naar interventie

 Na het ongeval kwam de politiezone van Bodukap ter plaatse voor de nodige vaststellingen. De vrouw liep lichte verwondingen op
Tim Van der Zeypen Na het ongeval kwam de politiezone van Bodukap ter plaatse voor de nodige vaststellingen. De vrouw liep lichte verwondingen op
Op de Oscar Van Kesbeeckstraat is vanmiddag een 79-jarige vrouw aangereden tijdens het oversteken van de rijbaan. Ze liep lichte  verwondingen op. De vrouw werd aangereden door een anoniem voertuig van de politiezone Mechelen-Willebroek. “Dat was op weg naar een interventie”, bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Het ongeval gebeurde kort voor 16.00 uur woensdagnamiddag. De vrouw stak de rijbaan ter hoogte van doe-het-zelfzaak Brico over, richting supermarkt Delhaize. Het voertuig van de politie was op dat moment onderweg naar een interventie. 

Winkeldiefstal

“Een interventie voor winkeldiefstallen in een supermarkt langs de Elektriciteitsstraat”, luidt het nog bij de politiewoordvoerder.  De vrouw raakte bij de aanrijding, waarvan het niet helemaal duidelijk is of die op het zebrapad plaatsvond, lichtgewond. Naar verluidt liep ze enkele kneuzingen op. Ze bleef de hele tijd bij bewustzijn en verkeerde niet in levensgevaar. 

De medische diensten kwamen ter plaatse en dienden de eerste zorgen toe. Nadien werd ze overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. De agenten in het politievoertuig reageerden erg aangeslagen op het ongeval. “We betreuren het ongeval en wensen de vrouw een spoedig herstel toe”, besluit Van de Sande. 

Omstandigheden 

Na het ongeval kwam de politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte, red.) ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Zij zullen nu de omstandigheden van het ongeval, zoals de vraag of het anonieme politievoertuig met zwaailichten (bijvoorbeeld tussen de grille) en sirenes op de baan was en dus voorrang had, verder onderzoeken. De Oscar Van Kesbeeckstraat blijf die hele tijd afgesloten voor het verkeer. 

Het verkeer tussen het kruispunt van het Rode Kruisplein en het kruispunt met de Elektriciteitsstraat moest een omleiding volgen. De twee winkeldieven konden uiteindelijk worden ingerekend door de politie. Zij zullen nu verhoord worden en indien nodig ter beschikking worden gesteld van het parket.