Voetballer (22) blaast nieuw leven in Bridge

VAN BRUINE KROEG NAAR TRENDY KOFFIEBAR

Lennard en Nena Hens toveren het voormalige Bridge om in hippe koffiezaak Coffice.
David Legreve Lennard en Nena Hens toveren het voormalige Bridge om in hippe koffiezaak Coffice.
Als alles volgens plan verloopt, maakt de vroegere Bridge op de Mechelse IJzerenleen in februari plaats voor Coffice. Voetballer Lennard Hens (22) en zijn zus Nena (21) zullen een trendy koffiebar combineren met een ondernemerscentrum.

Het bekende Bridge is gesloten sinds het overlijden van uitbaatster Irma Van Dessel (73) in april 2015. Zij baatte de bruine kroeg meer dan dertig jaar uit samen met haar levensgezel Richard, die al eerder overleed. Even waren er plannen van Be Burger om in het pand een hamburgerrestaurant te openen, maar daar kwam niets van in huis. Enter de Mechelse familie Hens. "Op een schone dag liepen mama en ik voorbij en zagen we dat het pand te huur stond. We zijn het vervolgens gaan bezichtigen en hadden meteen een wauw-gevoel. De grootte en mogelijkheden die hier zijn!", doet Lennard het verhaal. Hij voetbalt momenteel als middenvelder bij Rupel Boom (eerste amateurklasse) en studeert daarnaast KMO-management. De jongeman staat niet alleen voor de zakelijke uitdaging, Coffice is een familieaangelegenheid. Lennards ouders, die een huisartsenpraktijk hebben op de Liersesteenweg, en zijn oudere broer zijn stille vennoten. Rechterhand wordt zijn zus Nena, die het bargedeelte voor haar rekening zal nemen. "Van een eigen koffiebar droom ik al van kleins af. Ik werk er ook in, voorheen bij Sister Bean, momenteel bij Maurice in Antwerpen", vertelt ze.

Véronique Leysen

Het is ook de zaak van Véronique Leysen die inspiratie leverde voor Coffice. "Beneden komt een trendy koffiebar met een Antwerps gevoel, met originele koffies, gerechtjes en presentaties. De meeste koffiebars in Mechelen sluiten om 17 uur, wij zullen langer open zijn zodat mensen hier ook na hun werk terechtkunnen." Wie binnenstapt, zal de Bridge overigens niet meer herkennen. De toog is weg en het pand werd opengemaakt tot achteraan, waardoor alles ruimer oogt. "De toog komt waarschijnlijk aan de zijkant, om een ruimtelijk en ontspannen gevoel te creëren." Op de IJzerenleen komt een terras, net als in de binnentuin, die ook ontsloten zal worden via een poortje in de Schaalstraat. "Dat wordt ook de toegang tot het ondernemerscentrum boven. Daar komen een co-workingplek, kantoren en vergaderruimtes. De zolder renoveren we tot een multifunctionele zaal voor onder meer workshops en recepties."

In trek

De IJzerenleen is behoorlijk in trek. Tegenover Coffice kondigen spandoeken de opening van kippenspeciaalzaakketen Poule & Poulette (in het vroegere Intermezzo) en daarnaast herenmodezaak State of Art aan. Iets verderop, in lingeriezaak Claire, opent nog voor het einde van het jaar een vestiging van Croque 'n Roll.