Vluchtende drugsdealer krijgt een jaar cel

De politie hield een grote zoekactie in de buurt. Omdat er gevreesd werd dat de tiener zich in een school zou verschansen, werd de school afgesloten.
Tim Van der Zeypen De politie hield een grote zoekactie in de buurt. Omdat er gevreesd werd dat de tiener zich in een school zou verschansen, werd de school afgesloten.

Mechelaar Bilal A. (20) heeft een effectieve celstraf gekregen van een jaar en een geldboete van 8.000 euro. De twintiger werd schuldig bevonden aan drugshandel. Hij werd begin dit jaar opgepakt in Buggenhout. “Dit omdat zijn voertuig naar cannabis rook en in de buurt een sok werd gevonden met 22 bolletjes cocaïne”, aldus het parket vorige week. Opmerkelijk was dat de jongeman bij zijn overbrenging naar de onderzoeksrechter in Mechelen wist te ontsnappen. Nog met zijn boeien aan vluchtte hij naar het centrum van Mechelen. Pas na vijf dagen kon hij worden opgepakt na een tip van een buurtbewoner. Het drugsbezit werd op zitting niet betwist. Zijn advocaat vroeg een straf met uitstel, maar daar ging de rechter niet op in. “Dat zou geen gepaste straf zijn voor dergelijke feiten. Hiervoor dienen enkel strenge bestraffingen”, motiveerde de rechter haar vonnis. Of de twintiger in beroep zal gaan, is nog niet geweten. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.