Vluchtelingenwerk Vlaanderen plaatst houten beeldjes op Beethovenbrug

Vrijwilligers van Vluchtelingen Vlaanderen plaatsten houten beeldjes op de Beehovenbrug. De beeldjes stonden symbool voor alle vluchtelingen die in 2019 het leven lieten op de Middellandse Zee.
Tim Van der Zeypen Vrijwilligers van Vluchtelingen Vlaanderen plaatsten houten beeldjes op de Beehovenbrug. De beeldjes stonden symbool voor alle vluchtelingen die in 2019 het leven lieten op de Middellandse Zee.
Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Vlaanderen hebben donderdagochtend zo’n twintigtal houten beeldjes geplaatst op de Beethovenbrug tussen de Vismarkt en de Haverwerf. De beeldjes stellen wandelende mannetjes met een koffer voor.

“Hiermee verwijzen we naar de moeilijke weg die vluchtelingen moeten afleggen om te ontsnappen van de oorlog, geweld en vervolging”, vertelt Eef Heylighen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. “Verder hebben we ook nog enkele voetsporen op de weg geschilderd die de weg naar de beeldjes aanduiden.”

Naast Mechelen werden er vanochtend ook nog in Brussel, Genk, Bredene, Gent en Leuven gelijkaardige beeldjes geplaatst. In totaal ging het om zo’n 900. “Deze mannetjes staan symbool voor alle vluchtelingen die in 2019 het leven lieten op de Middellandse Zee”, luidt het nog bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Refugee Walk

Tijdens de actie donderdagochtend spraken de vrijwilligers ook voorbijgangers aan en probeerden zij hen aan te sporen om deel te nemen aan de Refugee Walk op 29 september in Leuven. “Een wandeltocht van veertig kilometer. Deelnemers kunnen tijdens deze wandeltocht geld inzamelen door zich te laten sponsoren en zo niet enkel een steentje bijdragen aan de vzw maar ook hun solidariteit tonen aan de vluchtelingen”, besluit Eef.

Refugee Walk zal dit jaar voor de vierde keer plaatsvinden. Momenteel schreven er zich al 842 deelnemers in. Na de tocht krijgt elke deelnemer een van de houten beeldje mee naar huis. Vorig jaar namen er 1.100 mensen deel aan de Refugee Walk. Toen werd er 254.157 euro ingezameld.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.