Vlaams Belang deelt winterjassen uit aan dakloze en minderbedeelde Mechelaars

Kim Brooks met de jassen in het secretariaat van Vlaams Belang Mechelen.
Wannes Vansina Kim Brooks met de jassen in het secretariaat van Vlaams Belang Mechelen.
Vlaams Belang Mechelen heeft zaterdag winterjassen uitgedeeld aan dakloze en minderbedeelde Mechelaars. 

De partij verzamelde een honderdtal jassen in het secretariaat op de Grote Markt. “De actie was een groter succes dan verwacht. Tientallen Mechelaars schonken ons een winterjas, waardoor de daklozen de winter alweer een beetje beter moeten aankunnen”, zegt afdelingsvoorzitster Kim Brooks.

De bedeling zou om 11 uur starten. “Maar vanmorgen stonden er al aan te schuiven”, zegt Brooks. “Jassen inzamelen en verdelen is niet de taak van een politieke partij, maar we willen het onderwerp op de agenda zetten. Je ziet ze misschien niet, maar er zijn momenteel 56 daklozen in Mechelen.”

“De winternachtopvang georganiseerd door de stad is dan ook ruimschoots onvoldoende, er moet vooral een structurele oplossing komen. Dat die mensen met iets anders bezig kunnen zijn dan louter overleven.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dylan Gheyle

    Heel mooi van jullie. Heb al een Vlaamse identiteitskaart bestelt voor de warmste week

  • Herman PLUYS

    Toch een partij die aan de daklozen en de armen denkt. De andere zouden daar eens een voorbeeld van nemen! Dat is tenslotte iets voor de mensen doen! Respect.