Virtual reality maakt de maan blussen echt mogelijk

Eén van de initiatiefnemers met een VR-bril op de neus. Op het scherm kunnen anderen zien wat hij ziet en doet.
Foto David Legreve Eén van de initiatiefnemers met een VR-bril op de neus. Op het scherm kunnen anderen zien wat hij ziet en doet.
De maan blussen van op de Sint-Romboutstoren. Het is binnenkort mogelijk dankzij het Mechelse Ontpop, dat zich stort op virtual reality (VR).

Julie Thissen en Benny Boydens kennen Ontpop al van het suppen op de Binnendijle, de archery tag op de Cometsite en diverse stadsspelen en diner games. Daar voegen de Mechelaars deze maand een nieuwigheid aan toe: virtual reality.


"We bouwen onze VR-constructie op locatie naar keuze van de klant. Dit kan bijvoorbeeld op recepties, feesten of in het bedrijfskantoor zelf", legt Boydens uit. Telkens kan één iemand met de virtual reality-bril spelen, de rest kan volgen op een scherm. Resultaten kunnen worden vergeleken.


"Op korte termijn willen we een uniek Mechels product ontwikkelen. Zo zullen mensen binnenkort misschien wel virtueel van onze toren basejumpen, een virtueel suptochtje maken of op de Grote Markt zombies bestrijden. De mogelijkheden zijn eindeloos, de budgetten helaas niet."Voor de ontwikkeling wordt samengewerkt met Andy Van den Broeck van het Mechelse Reality Matters. Buiten Mechelen biedt het nieuwe VRX Experience, van Julie, Benny en Thomas Opdenacker, het VR-aanbod aan. Info: www.ontpop-mechelen.be.


(WVK)