Vijftienjarige opgepakt voor diefstal van fiets aan station

Het station van Mechelen.
David Legreve Het station van Mechelen.
De politie van Mechelen-Willebroek heeft een vijftienjarige jongen opgepakt. De tiener wordt verdacht van een fietsdiefstal.

De jongeman werd aangetroffen door een politiepatrouille nadat er afgelopen zaterdagavond melding werd gemaakt van een fietsdiefstal in de fietsenstalling aan het station op het Koning Albertplein. De politie kon de jongeman tegenhouden. “Getuigen kwamen onze collega’s melden dat de jongeman kort voordien een fiets had achtergelaten in de hal van het station.Hij had daar geen verklaring voor”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. 

DVZ

De jongeman kon geen identiteitsdocumenten voorleggen. Hij werd meegenomen naar het politiekantoor. Daar bleek dat de tiener illegaal in ons land verblijft. “Hierop werd contact opgenomen met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel. Ook het parket werd ingelicht”, besluit politiewoordvoerder Van de Sande.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.