Verdachte (19) die uit Mechels gerechtsgebouw ontsnapte is gevat

De politie hield een grote zoekactie in de buurt. Omdat er gevreesd werd dat de tiener zich in een school zou verschansen, werd de school afgesloten.
Tim Van der Zeypen De politie hield een grote zoekactie in de buurt. Omdat er gevreesd werd dat de tiener zich in een school zou verschansen, werd de school afgesloten.
De negentienjarige Mechelaar die afgelopen vrijdag uit het gerechtsgebouw van Mechelen ontsnapte, is gevat. Dat melden verschillende bronnen. De tiener was net geen vijf dagen op vrije voeten.

De tiener moest vrijdagnamiddag omstreeks 16 uur voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Mechelen. Hij werd eerder opgepakt door de politie van Dendermonde voor drugsfeiten. Vlak voordat de jongeman het gerechtsgebouw werd binnen gebracht, ging het mis.

“De tiener misleidde de politie en sloeg met de boeien aan op de vlucht”, vertelde Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket eerder. Agenten van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek kwamen assistentie verlenen en organiseerde meteen een massale zoekactie.

De directe buurt werd uitgekamd. En omdat even gevreesd werd dat de verdachte het Sint-Romboutscollege in de buurt was binnen gevlucht, werd ook de school afgesloten. Uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn.

Bijna vijf dagen bleef de tiener uit de handen van politie en gerecht. Tot afgelopen nacht. “Omstreeks 1 uur vannacht werd de politie opgeroepen voor een melding van geluidsoverlast in het centrum van Mechelen”, laat het parket nu weten. “Bij het aankloppen werd al meteen een sterke cannabisgeur waargenomen. Later werden er bij de huiszoeking ook nog zakjes met restanten van cannabis ontdekt.”

In de woning bevond er zich naast de negentienjarige ook nog een andere man. De tiener probeerde de agenten eerst nog op een dwaalspoor te zetten. “Hij gaf nog een andere identiteit op maar dat mislukte”, besluit het parket.

Waar de man zich tijdens de afgelopen dagen heeft schuilgehouden zal nog verder duidelijk moeten worden. Hij werd deze namiddag  voor de onderzoeksrechter gebracht, die hem liet aanhouden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.



5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Cooks

  Allee, dat de hele slimmen bij het gerecht hem nu maar vlug penitentiair verlof geven.

 • Jan Hendrickx

  Straks voor de onderzoeksrechter ?dat hij maar niet terug ribbedebie is

 • Manuel Wallraf

  Boeien aan de voeten zoals in Amerika en ze gaan niet meer lopen; zelfs niet met slechts 1 begeleider! Veel begeleiding en lange dure zoektichten achteraf overbodig!

 • Michèle Schouppe

  Sorry maar dat is geen tiener, maar een jonge volwassen

 • eric debanne

  Tot hij weer ontsnapt natuurlijk want in België kan dat heel gemakkelijk eh ... Met ons gerecht helaas ...