Veertiger riskeert effectieve celstraf na zestiende diefstal

Kledingzaak JBS
© Bart Leye Kledingzaak JBS
Fouad B., een 45-jarige Mechelaar, stond vandaag voor de rechter. Hij moest zich komen verantwoorden voor een winkeldiefstal bij kledingwinkel JBC op het Rode Kruisplein in Mechelen-Noord. Hij riskeert acht maanden cel.

De veertiger werd op heterdaad betrapt. De feiten dateren van 7 december 2017. Hij ging toen de winkel binnen en gedroeg zich meteen verdacht. Toen hij naar buiten ging, wilde een winkelmedewerker hem controleren. Hij was in het bezit van enkele schoenen uit de winkel. De politie werd erbij gehaald, de veertiger was duidelijk onder invloed van medicatie, alcohol en drugs. 

De raadsman van de 45-jarige man vroeg een autonome probatiestraf. “Hij vraagt om hulp na een herval in de verdovende middelen”, klonk het nog bij zijn advocaat. Het parket kon zich daar niet in vinden. Het eiste een effectieve celstraf van acht maanden en een geldboete van 150 euro. “Hij werd al vijftien keer eerder veroordeeld voor diefstallen. Al deze straffen lieten blijkbaar geen indruk achter”, aldus procureur des koning Lieselotte Claessens. De rechter velt een vonnis op 12 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.