Van geboortevlaggetjes tot mondmaskers: Feestcomité steunt woonzorgcentra

Tine Vennekens stikt de mondmaskers.
Feestcomité Paardenkerkhofstraat Tine Vennekens stikt de mondmaskers.
De oproep van Zorgbedrijf Rivierenland om mondmaskers te maken en schenken, valt niet in dovemansoren. Onder meer het feestcomité van de Paardenkerkhofstraat in Mechelen ging aan de slag met originele stofjes en leuke linten.

Vrijdag overhandigde Paardenkerkhofstraat een eerste lading mondmaskers aan woonzorgcentrum Hof van Egmont. “We maken ze naar Chinees model. Ze sluiten goed aan en er zit een extra filter tussen voor iets meer bescherming”, vertelt Greet Willems.

Eva Verbeke en Corry Cloeckaert knippen de patronen, Greet Willems maakt linten. Tine Vennekens stikt alles aan elkaar. “Het idee ontstond al lachend, nadat vlagjes waren gemaakt voor de eerste baby die wordt geboren in ons comité.”

De kleurige mondmaskers zijn niet alleen bestemd voor de woonzorgcentra. “Een iemand van ons comité maakt er ook voor bij haar op school. Daarnaast willen we mensen helpen die thuis met een (mogelijke) coronabesmetting zitten.”

Zorgbedrijf Rivierenland is wat blij met de solidariteit. “Zoals overal slinkt de voorraad, wij vormen daar geen uitzondering op”, zegt voorzitter Gabriella De Francesco. “Alles is zeker welkom.”

Wie ook mondmaskertjes wil maken, vindt hier meer informatie.

Feestcomité Paardenkerkhofstraat maakt mondmaskers.
Feestcomité Paardenkerkhofstraat Feestcomité Paardenkerkhofstraat maakt mondmaskers.
Feestcomité Paardenkerkhofstraat maakt mondmaskers.
Feestcomité Paardenkerkhofstraat Feestcomité Paardenkerkhofstraat maakt mondmaskers.