Ursulinen neemt nieuwbouw in gebruik

De nieuwe gebouwen van Ursulinen Mechelen werden maandagochtend gevierd op de speelplaats.
Ursulinen Mechelen De nieuwe gebouwen van Ursulinen Mechelen werden maandagochtend gevierd op de speelplaats.
Ursulinen Mechelen heeft maandagochtend feestelijk de nieuwbouw in de Sint-Jacobstraat in gebruik genomen. Na een dj-set van een leraar mochten de leerlingen hun nieuwe klassen gaan ontdekken.

Tijdens de herfstvakantie werden de laatste technische loodjes gelegd en werd het meubilair geleverd. Vandaar dat er maandagochtend gefeest kon worden onder het nieuwe afdak van de veel grotere speelplaats tijdens een kleine set van leraar én dj, Frederik Thomas. De leerlingen werden getrakteerd op een koffiekoek, enkele leden van de leerlingenraad knipten het papieren lint.

De nieuwbouw werd gerealiseerd in het kader van het DBFM-project ‘Scholen Van Morgen’ en herbergt een ondergrondse fietsenstalling voor 750 fietsen, een nieuw onthaal voor de school, twee grote polyvalente ruimtes met verplaatsbare wanden, elf klaslokalen, drie wetenschapslokalen, sanitaire ruimtes voor meisjes en jongens, vier kleedruimtes en op de bovenste verdieping een grootse sportzaal met zicht op de Mechelse torens. De site werd veel opener dankzij een uitnodigende en groene toegang, bovenop het gebouw zijn de UM-letters een baken voor de omgeving.

De officiële inhuldiging voor ouders, leerlingen, leraren, buurtbewoners, sympathisanten vindt over een kleine twee weken plaats in aanwezigheid van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. De bouwwerkzaamheden verliepen volgens planning.

De nieuwe gebouwen van Ursulinen Mechelen werden maandagochtend gevierd op de speelplaats. De leerlingen werden getrakteerd op koffiekoeken.
Ursulinen Mechelen De nieuwe gebouwen van Ursulinen Mechelen werden maandagochtend gevierd op de speelplaats. De leerlingen werden getrakteerd op koffiekoeken.
De leerlingen van Ursulinen Mechelen krijgen vanaf maandag les in gloednieuwe gebouwen.
Ursulinen Mechelen De leerlingen van Ursulinen Mechelen krijgen vanaf maandag les in gloednieuwe gebouwen.
De leerlingen van Ursulinen Mechelen krijgen vanaf maandag les in gloednieuwe gebouwen.
Ursulinen Mechelen De leerlingen van Ursulinen Mechelen krijgen vanaf maandag les in gloednieuwe gebouwen.
Ursulinen Mechelen leraar en DJ Frederik Thomas
Ursulinen Mechelen Ursulinen Mechelen leraar en DJ Frederik ThomasReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.