Uitbreiding dorpshuis van start

Een impressie van het dorpsplein en dorpshuis.
Foto Wannes Vansina Een impressie van het dorpsplein en dorpshuis.
Vandaag woensdag start in Hombeek de renovatie en uitbreiding van het dorpshuis. In het voorjaar van 2018 heropent het de deuren.

Multifunctionaliteit zal voorop staan in het nieuwe dorpshuis, zodat zowel verenigingen als andere Hombekenaren er een plek zullen vinden. In het nieuwbouwgedeelte komt een grote zaal voor 180 personen met keuken, waarbij de zaal in twee delen kan opgesplitst worden (60 en 120 personen). Het bestaande gebouw wordt duurzaam gerenoveerd tot multifunctionele zalen van 10 tot 30 personen. Het bestaande gebouw zal eveneens onderdak bieden aan de dorpswerking (de boekenruil, bestel- en afhaalservice van de bib en ontmoetingsactiviteiten), de wijkagent, heemkundekring Hoembeka en het pastoraal punt. Op het gelijkvloers komen een aantal vergaderzalen.

Dorpsplein

De vernieuwing kadert in het stadsvernieuwingsproject 'Hart voor Hombeek', met ook de heraanleg van het dorpsplein. Als de bouwvergunning snel wordt toegekend, volgt de aanbesteding en kunnen de werken deze zomer beginnen. (WVK)