Uit rechtbank ontsnapte verdachte riskeert een jaar cel voor drugshandel

De politie hield een grote zoekactie in de buurt. Omdat er gevreesd werd dat de tiener zich in een school zou verschansen, werd de school afgesloten.
Tim Van der Zeypen De politie hield een grote zoekactie in de buurt. Omdat er gevreesd werd dat de tiener zich in een school zou verschansen, werd de school afgesloten.
De twintigjarige Bilal A. uit Mechelen riskeert een celstraf van een jaar effectief en een geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro voor drugsfeiten. De jonge Mechelaar werd opgepakt in Buggenhout en was in het bezit van een grote hoeveelheid cocaïne. Toen hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, sloeg hij geboeid op de vlucht. Pas na vijf dagen werd hij opgepakt.

De man werd opgemerkt toen de politie een controle uitvoerde en in A.’s wagen een duidelijke cannabisgeur werd waargenomen.  In de buurt werd er een sok met 22 bolletjes cocaïne aangetroffen, in de wagen zelf werd ook nog cocaïne gevonden. De jonge Mechelaar werd opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. In de combi werd ook nog eens cocaïne gevonden. Al werd op zitting betwist dat die aangetroffen drugs van hem waren. “Er is een DNA-onderzoek op de drugs uitgevoerd maar er is geen spoor van mijn cliënt teruggevonden”, zei zijn raadsman op zitting. Het parket eiste vandaag een celstraf van een jaar effectief en een geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro. De verdediging vroeg een straf met uitstel. Volgens de advocaat was de man in contact gekomen met mensen uit het drugsmilieu omdat hij de kans niet had gekregen om een diploma te behalen. Vonnis op 29 juli. 

De negentienjarige verdachte werd vanmiddag opnieuw voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen.
Tim Van der Zeypen De negentienjarige verdachte werd vanmiddag opnieuw voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.