Twintiger krijgt straf met uitstel voor drugshandel

Een politiecombi aan het Mechelse gerechtsgebouw.
David Legreve Een politiecombi aan het Mechelse gerechtsgebouw.
Een 23-jarige man uit Maasmechelen is door de rechter schuldig bevonden aan het bezit en verhandelen van cannabis. De politie had hem eind mei 2018 betrapt toen hij in het bezit was van cannabis en hasj. De drugs werd gevonden bij een politiecontrole.

“Het ging in totaal om meer dan tweehonderd gram drugs en een aanzienlijke geldsom”, zei de openbaar aanklager vorige maand op zitting. Het drugsbezit werd niet betwist, het verhandelen ervan wel. “De drugs was voor een vriend uit Antwerpen. Ik ging het naar hem brengen”, zei de Limburger tegen de politie. “Mijn cliënt is een gebruiker vanaf jonge leeftijd maar moest stoppen van zijn nieuwe vriendin. Zij was er tegen. Hij ging de drugs afgeven bij een vriend”, voegde zijn raadsman Bart Vanmarcke toe. Er werd een celstraf met uitstel gevraagd en gekregen. Rechter Suzy Vanhoonacker legde hem een celstraf van twaalf maanden en een geldboete van 8.000 euro op. Telkens met uitstel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.