Tweeling inspireert Lore tot Atelier Bébé

Lore Vanhellemont in haar Atelier Bébé.
Foto David Legreve Lore Vanhellemont in haar Atelier Bébé.
Lore Vanhellemont (31) uit Tildonk heeft in de Muntstraat Atelier Bébé geopend, met meubeltjes en interieurspulletjes voor baby- en kinderkamers. De inspiratie haalde ze bij haar eigen tweeling.

Toen Lore en haar man Stijn vier jaar geleden mama en papa werden, vonden ze geen toffe, betaalbare spulletjes voor de kinderkamers van hun dochtertjes. "Een designbedje kostte al snel 800 euro, zodat we uiteindelijk toch bij Ikea zijn beland", vertelt Lore. Het zette haar aan het denken en vorig jaar zegde ze haar baan bij verlichtingszaak Fosfari in Rijmenam op om de stap te wagen naar het waarmaken van haar droom: een eigen zaak.

Geboortelijst

"Ik focus op baby- en kinderkamers met meubeltjes, decoratie en verlichting, maar ouders kunnen hier ook een geboortelijst leggen. Ik bied immers ook babyspullen aan." Lore is grafisch ontwerpster van opleiding en ontwikkelde eerder ook al een stoffenlijn, maar eigen creaties vind je niet in Atelier Bébé. "Nog niet, maar op termijn is dat wel de bedoeling", zegt ze. Atelier Bébé beschikt ook over een webshop. Info: www.atelierbebe.be. (WVK)