Twee keer slecht nieuws voor begroting: verwijlinteresten voor Bruul en boete van fiscus

Archiefbeeld van de heraanleg van de Bruul.
David Legreve Archiefbeeld van de heraanleg van de Bruul.
De stad Mechelen betaalt Viabuild 17.657,58 euro verwijlintresten voor het laattijdig betalen van de vernieuwing van de Bruul enkele jaren terug.

De stad komt er zo nog goedkoop vanaf, want aanvankelijk eiste de aannemer 57.606,18 euro. Een tegenvoorstel van de stad van 7.845,94 euro werd verworpen. In februari bereikten de twee partijen een compromis, dat maandagavond door de gemeenteraad werd bekrachtigd. De laattijdige betaling is het gevolg van een geschil over de aangepaste werkwijze voor de plaatsing van de natuursteenbestrating.

BTW

Het was maandagavond niet het enige slechte nieuws voor de Mechelse begroting. De gemeenteraad nam ook akte van een collegebesluit van 5 augustus om 48.993,43 euro te betalen aan de fiscus. Het gaat om 43.388,43 euro ten onrechte afgetrokken BTW door de herstelling van de vloer van de Nekkerhal plus een minimumboete en nalatigheidsintresten.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK SPRANGERS

    De financiële bom (al de terugbetalingen van de vele stadsleningen !!) is voor de volgende generaties !!

  • Herman PLUYS

    Onze burgemeester en zijn vrienden zullen maar schulden maken, wij echte mechelaars zullen het wel betalen. Goe bezig, met al die schulden die u gemaakt hebt.

  • Roger Cooks

    De "beste burgemeester van de wereld" is bezig met er financieel een potje van te maken waarvoor nog generaties na hem zullen mogen zweten.... Want Mechelen heeft nu al de grootste stedenschuld tot glorie van "die beste burgemeester"..