Trio schuldig aan drugshandel

De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
David Legreve De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Drie jongeren tussen 19 en 20 jaar oud uit Mechelen zijn schuldig bevonden aan het verhandelen van drugs. De rechtbank sprak naast een opschorting van straf én een werkstraf ook nog een celstraf van achttien maanden met uitstel uit.

Het dossier werd opgestart nadat twee van de verdachten werden gecontroleerd door de politie. Naast drugs werd in hun wagen ook nog een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aangetroffen. Er volgde een huiszoeking en opnieuw werden drugs gevonden, net als een kweektent en wat verpakkingsmateriaal.

Via telefonie-onderzoek kon het gerecht de twee jongeren ook nog linken aan een derde verdachte. Dat er drugs werden gebruikt, werd niet betwist. Dat ze drugs verkochten wel. Het parket vroeg strenge bestraffingen van achttien maanden effectief. De rechtbank ging daar niet op in.

Een van hen kreeg een werkstraf opgelegd van 120 uren, een andere kompaan er vanaf met een opschorting van straf. Hij moet zich net zoals de derde verdachten wel houden aan enkele voorwaarden. Die laatste kreeg een celstraf van achttien maanden met uitstel.