Trio overvallers bedreigt uitbater brasserie ’t Park in Vrijbroekpark met wapen: “Alle camera’s en alarmen ten spijt, ze blijven terugkeren”

MECHELEN - Zaakvoerder Sam De Graeve voor zijn brasserie in het Vrijbroekpark
Marc Aerts MECHELEN - Zaakvoerder Sam De Graeve voor zijn brasserie in het Vrijbroekpark
Drie gemaskerde mannen hebben zaterdagavond brasserie ’t Park in het Vrijbroekpark overvallen. De drie bedreigden uitbater Sam De Graeve en die kreeg zelfs een vuurwapen tegen zijn hoofd. “Omdat het al de zoveelste keer is, ben ik het intussen al gewoon geworden”, klinkt het. Na de overval voerde de politie nog een grote zoekactie uit de buurt, maar het trio is voorlopig nog steeds spoorloos.

De drie mannen met maskers, die geïnspireerd waren op de maskers van de populaire heist-serie La Casa de Papel en waarvan een iemand een vuurwapen bij zich had, wandelden de brasserie kort voor sluitingstijd binnen. “Een van hen hield het wapen in de lucht en riep dat hij de inhoud van de kassa wou”, vertelt uitbater Sam De Graeve. “Ik dacht eerst dat het een mop was. Dat ze het om te lachen deden. Maar toen ze naar me toe kwamen, werd het bittere ernst.” 

De gewapende overvaller duwde volgens de uitbater het pistool tegen zijn hoofd en eiste opnieuw de inhoud van de kassa. “Maar er zat niets meer in. De kassa was al leeg gemaakt en het geld was weg. Alleen wou hij me niet geloven”, gaat Sam verder. “De man is dan zelf achter de toog gelopen om te gaan kijken in de kassa. Toen hij zag dat die leeg was, zijn ze gevlucht.”

1 minuut

In hun vlucht graaiden de overvallers, de handtas van een van de twee nog aanwezige klanten mee. De smartphone die nog op tafel lag, werd weggegooid. De reden daarvoor is nog niet geweten. “Ofwel was de gsm niet goed genoeg ofwel hebben ze hem weggegooid zodat er niet meteen naar de hulpdiensten kon worden gebeld”, klinkt het nog. “In ieder geval. Alles bij elkaar heeft het maar een minuut geduurd.” Kort na de overval werd de politie dan toch op de hoogte gebracht. Zij kwamen massaal ter plaatse. 

“De politie heeft in de nabije omgeving en in het domein zelf nog eengrote zoekactie gehouden. Daarbij werden niet enkel agenten ingezet maar ook de politiehelikopter en speurhonden”, vertelt parketwoordvoerster Christel Minne. “De zoekacties leverden geen resultaten op. De recherche zal nu verder onderzoek voeren. Zo zal er onder meer nog een buurtonderzoek volgen en zullen de camerabeelden worden bekeken.”

Tientallen keren

Het is niet de eerste keer dat de brasserie-uitbater overvallers of inbrekers over de vloer krijgt. “Ze hebben hier al tientallen keren ingebroken of geprobeerd om in te breken”, zucht De Graeve. “Ik heb al heel wat geïnvesteerd in extra bewaking. Zo hangen er overal camera’s en heb ik naast inbraakalarmen ook nog sensoren die het licht regelen. Toch blijven ze terug komen. Wat kan ik nog meer doen? Nog extra camera’s hangen?” Ondanks de zoekacties van de de politie konden de daders voorlopig ontkomen. Uitbater Sam hoopt nu in ieder geval dat ze snel gevat worden.

“Niet bang”

Ondanks de overval zaterdagavond ging de brasserie zondagochtend om 9.00 uur alweer open.“Ben ik bang geweest? Nee. Het heeft natuurlijk wel een indruk achtergelaten”, vertelt Sam nog. “Het enige waaraan ik dacht was wat ik moest doen om mezelf te beschermen of om hen uit te schakelen.” Voor de aanwezige klanten is er slachtofferhulp. Zij waren wel erg aangedaan en werden opgevangen. Verder onderzoek zal nu ook nog moeten uitwijzen of het gebruikte wapen een echt of een namaakwapen was.  

Brasserie 't Park in het Vrijbroekpark. De brasserie ging zondagochtend gewoon weer open.
Tim Van der Zeypen Brasserie 't Park in het Vrijbroekpark. De brasserie ging zondagochtend gewoon weer open.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raul mechelen

    Met zoveel technologie en toch verdwijnen...1 oplossing...iedereen verplicht te chippen ...gedaan met verdwijningen en criminaliteit.beginnen met iedereen die gekend zijn voor het gerecht.