Tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen in voormalig ziekenhuis

De vroegere ziekenhuiscampus op de Zwartzustersvest
David Legreve De vroegere ziekenhuiscampus op de Zwartzustersvest
In het voormalige Sint-Maartenziekenhuis op de Zwartzustersvest in Mechelen komt een tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen.

De ziekenhuisgebouwen staan leeg sinds de verhuis van AZ Sint-Maarten naar de nieuwbouw  nabij de R6 halfweg oktober. Recent verkocht de stad ze aan Zorgbedrijf Rivierenland met het oog op de omvorming tot woonzorgcentrum, ter vervanging van het Hof van Egmont.

Maar eerst zullen er klaarblijkelijk tot 180 vluchtelingen worden opvangen. De stad Mechelen, het Rode Kruis en Fedasil zullen daarover morgen donderdag meer toelichting geven.

Vorige bestuursperiode organiseerde de stad ook al tijdelijk de opvang van vluchtelingen in loodsen nabij de Nekkerhal (intussen afgebroken voor de nieuwe brandweerkazerne en het stadsmagazijn). Dat verliep toen zonder problemen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.