Thomas More-hogeschool steunt Signformyfuture en stippelt klimaatbeleid uit

Thomas More in Mechelen.
RV Thomas More in Mechelen.
De Thomas More-hogeschool, met campussen in onder meer Mechelen en Sint-Katelijne-Waver, ondersteunt de klimaatcoalitie Sign for my Future en stippelt zelf ook een klimaatbeleid uit.

De directieleden ondertekenden de petitie van Sign for my Furure en roepen alle personeelsleden en studenten op om hetzelfde te doen. Ze maken tegelijkertijd werk van een duidelijk intern klimaatbe-leid op maat van de hogeschool. “Bij elk project om een gebouw of een campus te verbeteren of te renoveren, wordt duurzaamheid een prioritair aandachtspunt”, aldus de hogeschool. De directie werkt aan relatief eenvoudige ingrepen zoals de vervanging van Tl-verlichting door energiezuinige LED’s en het plaatsen van zonnepanelen, voor de campussen in Mechelen komt er een masterplan.

“En daar blijft het niet bij”, zegt Martine Taeymans, directeur Marketing en communicatie. “Op alle campussen worden plastic bekers weggehaald, de plastic Thomas More-draagtassen zijn voortaan van papier, studenten worden met een handige app aangemoedigd om te carpoolen. De dienst Stu-dentenvoorzieningen verhuurt goedkoop gewone en elektrische fietsen. En Travel More, ons reisbu-reau dat alle buitenlandse reizen verzorgt die personeelsleden maken in het kader van hun opdracht, formuleert proactief milieuvriendelijke reisvoorstellen.”

Ook in het onderzoek en het onderwijs van Thomas More worden waar mogelijk ecologische en klimaatvriendelijke accenten gelegd.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.