Technopolis publiceert handleiding voor prikkelarme ruimte uit ‘Team Scheire’

Lieven Scheire en zijn ‘makers’, met Deepak Mehta als de eerste rechts van de presentator
RV Lieven Scheire en zijn ‘makers’, met Deepak Mehta als de eerste rechts van de presentator
Heel Vlaanderen zag maandag hoe Technopolis-medewerker Deepak Mehta in ‘Team Scheire’ op Canvas een prikkelarme ruimte ontwikkelde voor Quinten. Dinsdag plaatste het Mechelse centrum een video en handleiding online over hoe je dat zelf kan doen.

In Team Scheire schakelt presentator Lieven Scheire de hulp in van een team van ingenieurs, ontwerpers, wetenschappers en programmeurs om oplossingen te bedenken voor de problemen van personen met een beperking. Maandag was dat voor Quinten, een 9-jarige jongen met mentale beperking, ADHD en Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Hij had nood had aan een ‘cocon’ om tot rust te komen en dat bleek een kolfje naar de hand van Deepak Mehta. Die bedacht een prikkelarme ruimte voor wanneer het “stormt” in het hoofd van de jongen. Omdat meer mensen nood hebben aan een stille ruimte, maakte hij – na afloop van de opnames voor Team Scheire – in Technopolis een video en online handleiding. Op basis hiervan kan je zelf een prikkelarme ruimte bouwen. Deepak Mehta werkt als inspirator en creatief medewerker in Technopolis, waar hij onder meer kinderen zelf de handen uit de mouwen laat steken.

https://www.technopolis.be/nl/fiche/experimenteer/deepak-in-team-scheire/
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.