Technisch probleem doet zwembad Nekkerpool gedeeltelijk leeglopen

Een van de drie zwembaden in het Mechelse zwembad Nekkerpool is vrijdag gedeeltelijk leeggelopen. Dat was het gevolg van een technisch defect aan een van de pompen. 
Een loodgieter kwam ter plaatse om de herstellingen uit te voeren.
Tim Van der Zeypen Een loodgieter kwam ter plaatse om de herstellingen uit te voeren.

“We hebben het probleem vastgesteld rond 15 uur vrijdagnamiddag”, vertelt Danny De Wit, directeur van recreatiedomein De Nekker. Alle drie zwembaden van de Nekkerpool worden gemonitord door computers. “Op een van die computers stelden we vast dat het waterpeil van ons recreatiebad aan het dalen was”, gaat De Wit verder. “Hierop zijn we meteen op zoek gegaan naar het probleem. Dat vonden de uiteindelijk vrij snel aan de pompen.” Het recreatiezwembad werd gesloten. Het competitiezwembad alsook het tweede zwembad konden open blijven. Het recreatiedomein stuurde een loodgieter ter plaatse. Die startte met de herstellingen. “We verwachten dat deze werken nog deze avond (vrijdagavond, red.) afgerond zijn. Morgen (zaterdag, red.) kunnen we opnieuw normaal opendoen”, besluit De Wit.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.