Supportersorgaan KV blijft rustig bij gevorderde degradatie: “Focussen op het bekerfeest”

 Gert Van Dyck van het supportersorgaan van KV Mechelen
David Legreve Gert Van Dyck van het supportersorgaan van KV Mechelen
Het supportersorgaan van KV Mechelen blijft rustig bij het nieuws dat de bond de degradatie van de club wil. “Het is niet leuk om te horen. Het beste dat we kunnen doen is ons focussen op de bekerfinale”, zegt Gert Van Dyck.

De onderzoekscommissie van de voetbalbond heeft een vordering ingesteld tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren voor eventuele wedstrijdvervalsing. Ze vraagt dat de twee clubs volgend jaar in 1B spelen, wat in het geval van KV Mechelen neerkomt op het annuleren van de promotie naar 1A.

Van Dyck van de Supportersfederatie zegt dat hij er voorlopig weinig kan over zeggen. “Ik ben geen advocaat, maar dit is maar een vordering, geen uitspraak. We hebben zowat het ganse seizoen geruchten gehad, de spelers hebben zich altijd geconcentreerd op het belangrijkste: het sportieve. Ze zijn daar met vlag en wimpel in geslaagd. Wij moeten dat als supporters ook doen.”

Op 30 april komt de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal bijeen. Een dag voor de bekerfinale dus. “Maar dat is maar om een kalender vast te stellen. Ik denk niet dat supporters zich daar kwaad gaan over maken.” Hij verwacht dan ook niet dat de zaak aanleiding zal geven tot relletjes bij de bekerfinale.

Betoging

Op sociale media laaien de emoties bij de fans van Malinwa wel hoog op. Er wordt geopperd om op de dag van de bekerfinale te gaan betogen aan de bondsgebouwen. Heel wat supporters blijven ook geloven in een goede afloop. “De mooiste club van België die krijgt dat bondje niet kapot!”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.