Supporter die Hitlergroet bracht geïdentificeerd

Marco Ilaimaharitra aangeslagen door racistische opmerkingen na de wedstrijd KV Mechelen - Charleroi
Photo News Marco Ilaimaharitra aangeslagen door racistische opmerkingen na de wedstrijd KV Mechelen - Charleroi
De lokale politie heeft de KV Mechelen-supporter geïdentificeerd die afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Sporting Charleroi een bezoekende speler racistisch bejegende en een Hitlergroet bracht.

Na de wedstrijd van zondagavond maakte Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra van Malagassische afkomst bij de wedstrijdleiding melding van een racistisch gebaar aan zijn adres vanuit de tribune. “Bij het ontvangen van de melding over dit incident startte lokale politie Mechelen-Willebroek, in samenwerking met de club, onmiddellijk een onderzoek naar deze ernstige feiten. Na het exploiteren van beelden en een doorgedreven spotterswerking wist de politie een man te identificeren”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

Duidelijk signaal

De betrokkene krijgt met onmiddellijke ingang een bewarende maatregel opgelegd: een stadionverbod. Gert Van Dyck, voorzitter van het Malinwa Supportersorgaan, kondigde eerder al aan dat de club zelf een stadionverbod zou opleggen. “Daarvoor hoeven we niet te wachten op maatregelen van andere instanties. Wij zijn een familieclub, hebben een heel diverse jeugdwerking waar we fier op zijn… We willen een heel duidelijk signaal stellen. Een Hitlergroet tolereren we niet, nooit.”

Aanvankelijk werden twee meisjes op sociale media verkeerdelijk beticht zich eveneens racistisch te hebben misdragen, maar dat was niet correct. Om hen een hart onder de riem te steken, krijgen ze van de club elk een shirt van hun favoriete speler.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vander Putten

  Goed zo. Verplicht deze kerel ook eens Breendonk en de Dossin kazerne te bezoeken mét uitleg van een gids over wat er toen gebeurde door toedoen van “soortgenoten”!

 • Herman PLUYS

  Eerst eens honderd keer deftig kijken voor men iemand beschuldigd!!! Nu zijn die naam van die meisjes overal bekend, leuk he! Daar zou meer dan een shirt moeten geven. Voorbeeld (jaar abonnement)

 • Patrick Vandeputte

  Nogmaals duidelijk hoe sociale media misbruikt wordt om onschuldigen aan de schandpaal te nagelen.

 • Mohamed Kabbal

  Men gaat het nooit leren. Maar ja, zij kunnen er niets aan doen want ze zijn zo opgevoed geweest. Het is de fout van hun opvoeders destijds en die bekommeren zich om hun pensioen in hun rusthuizen.

 • Dirk Pype

  Een levenslang stadionverbod op alle voetbalvelden ter wereld zou hier op zijn plaats zijn en nog eens bovenop een werkstraf van 500 uur in een asielcentrum.