Studenten bereiden voor food- en muziekfestival KONFIJT gerechtjes uit kookboek uit 1927

Patrick Verheire van restaurant Marcel en oud-leerling Wouter Keersmaekers van de ‘Schone van Boskoop’ gaven uitleg aan de leerlingen van 7 Wereldgastronomie en 6 Hotel.
COLOMAplus Patrick Verheire van restaurant Marcel en oud-leerling Wouter Keersmaekers van de ‘Schone van Boskoop’ gaven uitleg aan de leerlingen van 7 Wereldgastronomie en 6 Hotel.

De leerlingen en leraren van het Huis van Gastronomie van de Mechelse school COLOMAplus staan voor een druk weekend. Ze zetten voor het eerst hun schouders onder KONFIJT, een uitverkocht food- en muziekfestival in Boechout georganiseerd door oud-leerling en chefkok van De Schone van Boskoop Wouter Keersmaekers. “Tegen zondag doen onze leerlingen alle voorbereidingen voor de uiteenlopende gerechten. Dat start bij het snijden van groenten, maar ze maken ook sauzen en garnituren”, zegt leraar en technisch adviseur Herwig Claes. De chefs kwamen hun gerechten ook uitleggen aan de leerlingen. Bijzonder is dat ze zich baseren op gerechten uit ‘Ons kookboek’ van 1927. “Zo leren ze ook eens hoe honderd jaar geleden werd gekookt.” De leerlingen van 7 Wereldgastronomie en 6 Hotel gaat zondag ook mee naar Boechout voor de mise-en-place.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.