Sterrenchef trakteert eerste bezoekers Tinelpark

Chef-kok Ken Verschueren, die een zaak zal uitbaten in Het Predikheren, serveert lekkere hapjes.
Marc Aerts Chef-kok Ken Verschueren, die een zaak zal uitbaten in Het Predikheren, serveert lekkere hapjes.

Het stadsbestuur heeft zaterdag het eerste deel van het Tinelpark geopend, de zone tussen Kazerne Dossin en Het Predikheren. Sterrenchef Ken Verschueren serveerde hapjes aan alle aanwezigen.


Het park in zijn geheel bestaat uit de Predikherentuin en het Gendarmhof en vormt zo de noordelijke tegenhanger van de Kruidtuin. "De klemtoon bij dit park ligt op de open ruimte, terwijl de doorgaande fiets- en voetgangersrouters de lengte van het park benadrukken. Het zal de klok rond open zijn en is te bereiken via verschillende invalswegen", legt burgemeester Bart Somers (Open Vld) uit.


De aanwezigen werden getrakteerd op hapjes van sterrenchef Ken Verschueren, die in de toekomst een zaak zal uitbaten in Het Predikheren.


Er werd in het park dan ook ruimte vrijgelaten voor de aanleg van een terras. Blikvangers van het nieuwe park zijn de langste zitbank van Mechelen, waarvan het eerste deel nu al af is, en een waterpartij naast het klooster.


"De waterpartij is natuurlijk een knipoog naar ons vlietenplan, dat parallel met het parkenplan ook blijft lopen. In fase 2 worden ook nog twee kleine spellandschappen aangelegd. Dat doen we in alle parken en tuinen. We zijn een kinderstad en waar het kan willen we dan ook spelelementen aanbrengen, naar het model van Caputsteenpark of het Pennepoelpark." (AVH)