Stadsbestuur in rijtje geïnteresseerden voor kasteeldomein van 2,5 miljoen

Kasteel De Borght
De Boer & Partners - Virtimmo Kasteel De Borght
Het kasteeldomein De Borght aan de Nekkerhal staat momenteel te koop voor 2,5 miljoen euro. Het vier hectare grote domein telt naast een 19de-eeuws kasteel met slotgracht ook verschillende bijgebouwen, een hoeve en twee tennispleinen. Het stadsbestuur toont alvast interesse in het parkgedeelte.

Het neogotische kasteel dat beschermd is als monument, is gelegen op een volledig omgrachte, en aan drie zijden ommuurde aarden ophoging. Deze staat in het midden van het domein en heeft een bewoonbare oppervlakte van 339 vierkante meter. Het kasteel is volledig te renoveren. De charmante hoeve, die overigens niet beschermd is, heeft een bewoonbare oppervlakte van 328 vierkante meter. Ook al is het prijskaartje van het domein, op wandelafstand van de binnenstad, aanzienlijk. De interesse is er niet minder om. “Er is heel veel interesse: van horeca en cohousing tot een particulier die met zijn groot gezin in een kasteel wil wonen. Het domein biedt natuurlijk heel wat mogelijkheden”, zegt Jeffrey Verlackt, adviseur bij De Boer & Partners. “Momenteel zijn we samen met de kandidaat-kopers een advies van Onroerend Erfgoed aan het afwachten. Zij onderzoeken momenteel nog welke mogelijkheden er op erfgoedvlak kunnen en welke niet. In december is er meer duidelijkheid.”

Interesse stad

Het stadsbestuur gaf eerder al aan dat het interesse heeft in het park. “Die interesse is er nog steeds, dat staat ook zo in ons bestuursakkoord. Het parkgebied is een belangrijke groene rol voor onze stad. We wachten nog op de adviezen”, aldus schepen van Parken en Stadstuinen Patrick Princen (VLD-Groen-M+). Het kasteeldomein is momenteel nog in handen van de familie Crabeels.

Meer info via deze link

de borght
De Boer & Partners - Virtimmo de borght
Het interieur van kasteel De Borghtkan een opfrisbeurt gebruiken
De Boer & Partners - Virtimmo Het interieur van kasteel De Borghtkan een opfrisbeurt gebruiken
de Borght
De Boer & Partners - Virtimmo de Borght
De hoeve op het domein
De Boer & Partners - Virtimmo De hoeve op het domein
De ligging van het kasteeldomein
De Boer & Partners - Virtimmo De ligging van het kasteeldomein5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Franko

  Lode, vind ik ook een goed idee... Maar er zullen mensen zijn die dit als slavernij zullen zien.

 • Dominique Hermys

  Als het stadsbestuur interesse heeft in het pand, kan de belastingbetaler er weer voor opdraaien, net zoals voor die van Laken.

 • Lode Loyens

  Hey Bruno geen slecht idee vooral dat de stad interesse heeft het gebied te kopen. Ze kunnen dan de vluchtelingen daar plaatsen en ze terzefde tijd werk geven om het kasteel, grondgebied en boerderij in takt te houden. Op de boerderij kunnen ze dan kippen, varkentjes en misschien zelfs koeien kweken en hoeden en misschien zelfs een groente tuin. En de stad verdient er ook aan wanneer ze de producten verkopen.

 • Bruno Weymeis

  Mooi gebouw om vluchtelingen in te steken!

 • Bruno Weymeis

  Mooi gebouw om vluchtelingen in te steken!