Stad zoekt koper voor Maria Magdalenakapel

De Maria Magdalenakapel in de Kannunik de Deckerstraat.
David Legreve De Maria Magdalenakapel in de Kannunik de Deckerstraat.
Het Mechelse stadsbestuur gaat de Maria Magdalenakapel en enkele aangrenzende gebouwen in de Kanunnik De Deckerstraat verkopen. Het hoopt op een opbrengst van minstens een half miljoen euro.

De gemeenteraad besliste maandagavond om de polyvalente ruimte naast de Magdalenakapel alsook een gedeelte van de sanitaire installaties en de binnenkoer van het kinderdagverblijf Klein Begijnhof terug te kopen van het Zorgbedrijf Rivierenland. Dat nadat deze in februari 2019 samen met de crèche waren verkocht.

140.000 euro

Het Zorgbedrijf wenst het kinderdagverblijf uit te breiden op (een gedeelte van) de binnenkoer behorend bij de polyvalente ruimte, maar heeft de rest niet meer nodig. De stad betaalt 140.000 euro.

De ruimtes werden eerder aan het Zorgbedrijf verkocht met het oog op de uitbreiding, maar zijn nu toch niet volledig nodig. Vandaar de herverkoop. “We zullen ze al dan niet samen met de kapel verkopen”, kondigt schepen van Eigendommen Koen Anciaux aan.

De Magdalenakapel is een beschermd monument en was jarenlang het thuis van circusatelier Circolito, tot dat verhuisde naar het Douaneplein.