Stad zoekt aanbieder(s) voor 200 deelsteps

Circ lanceert deelsteps in Mechelen
David Legreve Circ lanceert deelsteps in Mechelen
Mechelen gaat op zoek naar een of meerdere aanbieders voor 200 deelsteps. Bij een pilootproject eerder dit jaar bleken de elektrische autopeds een schot in de roos.

Circ bood afgelopen zomer elektrische deelsteps aan. Op nog geen vier maanden tijd telde het bedrijf 11.436 ritten. “Het pilootproject met de deelsteps bleek in onze stad het succesvolst. Daarom trekken we die lijn door”, zegt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke.

De gemeenteraad keurde een reglement goed. “De keuze voor een reglement en dus niet een concessie of overheidsopdracht, is meerledig. We laten de markt spelen waardoor er meerdere partijen tegelijk via het reglement kunnen werken.”

De partij(en) moeten opereren binnen een bepaalde zone. De Bruul en zijn zijstraten hebben een snelheidslimiet van 15km/u. Op de Grote Markt en de Vismarkt kunnen de steps niet achtergelaten worden. De steps zullen ook buiten het centrum kunnen worden ingezet.

Aanbieders kunnen inschrijven tot 13 januari.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK SPRANGERS

    Jammer,ik ben nochtans blij dat ze uit het straatbeeld verdwenen zijn !! Regels kennen de meeste gebruikers niet,en 2 x bijna aangereden. Van mij moeten ze echt niet terug verschijnen...om her en der op de voetpaden achtergelaten te worden.