Stad zit zonder groot mobiel podium: “Te gevaarlijk om nog te gebruiken”

Het podium werd de laatste keer gebruikt tijdens Maanrock, hier tijdens het JazzContest.
Jassepoes Het podium werd de laatste keer gebruikt tijdens Maanrock, hier tijdens het JazzContest.
De stad Mechelen heeft geen groot mobiel podium meer. Het gaf de geest na Maanrock en herstelling is niet mogelijk.

Tijdens ‘UiT zonder uitlaat’ van afgelopen weekend viel het al op: de dansgroepen op de Grote Markt moesten het met een veel kleiner podium stellen dan gebruikelijk. Uit navraag blijkt dat het oude 10 meter lange podium het heeft begeven na Maanrock (Cultuurplein). Bij de afbraak werd duidelijk dat het hydraulisch gestuurd mechanisme versleten is. Dat maakt het gevaarlijk om het podium nog te gebruiken.

“Het heeft 22 jaar dienstgedaan. Het model werd voor de laatste keer gemaakt 10 jaar geleden en er zijn intussen ook geen herstelonderdelen meer te vinden, hetzij voor heel veel geld”, aldus het kabinet van schepen Patrick Princen. “Het podium wordt 25 à 30 keer per jaar ingezet, zowel voor evenementen van de stad zelf als voor externe organisaties. Alle organisatoren van toekomstige evenementen zijn daarvan op de hoogte gebracht.”

De dure beslissing om een nieuw podium aan te kopen, zal worden voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.