Stad verlengt samenwerking met Cambio:
meer elektrische deelwagens op komst

Logo Cambio
David Legreve Logo Cambio

De stad Mechelen verlengt haar samenwerking met autodeelbedrijf Cambio voor de integratie van elektrische dienstvoertuigen in het deelwagenpark. Deze liep tot 1 januari 2019 en wordt na een positieve evaluatie verlegd tot oktober 2021. De Mechelse cambiovloot telt nu twee elektrische wagens, plus de elektrische dienstwagen van de stad tijdens de weekends. Bedoeling is het aantal e-wagens op termijn uit te breiden. Momenteel telt Cambio in Mechelen 41 wagens op 22 locaties. Het aanbod kende het afgelopen jaar een stijging met 30 procent.

“Dankzij autodelen vermindert het aantal wagens in de stad, neemt de parkeerdruk af en vermindert het aantal gereden kilometers. Autodelen heeft trouwens niet alleen een positief effect op de mobiliteit maar ook op de luchtkwaliteit. De omschakeling naar elektrische deelwagens versterkt dit effect nog”, aldus het stadsbestuur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.