Stad organiseert fietstochten om pijnpunten in kaart te brengen

Een wirwar van fietsen steekt de Veemarkt over.
David Legreve Een wirwar van fietsen steekt de Veemarkt over.
Hoe maken we van Mechelen de fietsstad van Vlaanderen? Om dat te achterhalen, organiseert de stad fietstochten om best practices en pijnpunten in kaart te brengen.

Op 23 april gingen 150 Mechelaars in Lamot in gesprek over fietsen in Mechelen. De kick-off krijgt nu een vervolg in de vorm van verschillende fietstochten door de stad. “Door samen op onze fiets te springen, krijgen we de kans om te ondervinden waar het fietsen reeds vlot loopt en waar er werk aan de winkel is”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen.

“De terreinkennis van de gebruikers is hierbij waardevol. We hechten dan ook veel belang aan de vragen en suggesties die de Mechelaar aan de stad doorgeeft”, vult zijn collega voor Openbare Werken Patrick Princen aan.

Gestart wordt met twee routes van een kleine 10 kilometer: één door Mechelen-Noord en één door Mechelen-Zuid. Starten en eindigen gebeurt telkens aan het stadhuis. Meer informatie en inschrijvingen hier.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.