Stad onderzoekt of bomen rondom sporthal Winketkaai kunnen blijven staan

Voor deze bomen komt de redding te laat.
Marc Aerts Voor deze bomen komt de redding te laat.
In de Polderstraat in de Bethaniënpolder in Mechelen reageren buurtbewoners boos op de kap van bomen vlakbij sporthal Winketkaai. De stad zette het rooien prompt stop en bekijkt of alternatieven mogelijk zijn.

Buurtbewoners lieten de kap van twaalf bomen donderdag stilleggen nadat ze vaststelden dat de werkmannen geen vergunning konden voorleggen. De stad liet de bomen rooien voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Winketkaai en het jaagpad langs de Dijle. Bewoners hebben niks tegen de nieuwe verbinding, maar begrijpen niet dat het enige groen in de straat moet sneuvelen. Volgens de buurtbewoners is er plaats genoeg voor een fietspad zonder dat er bomen worden gerooid. Vrijdag besliste de stad om het ontwerp te herbekijken. “Dat is echter niet zo eenvoudig: een fietspad aanleggen vlak naast een boom verkleint immers de overlevingskans van die boom”, laat schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen) weten. Bij het aanpassen van de plannen worden twee zaken onderzocht: welke bomen kunnen we nog behouden en hoe kunnen we de onmiddellijke omgeving vergroenen? “Momenteel bekijken we wat technisch mogelijk is zodat we een veilige fietsverbinding kunnen combineren met een groene omgeving. Intussen zijn de werken stopgezet. Begin volgend jaar bespreken we het aangepaste ontwerp samen met de buurt.”

Voor deze bomen komt de redding te laat.
Marc Aerts Voor deze bomen komt de redding te laat.
Hier komt een fietspad, wat de overlevingskans van de bomen verkleint.
Marc Aerts Hier komt een fietspad, wat de overlevingskans van de bomen verkleint.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Dupont

    Jammer dat een aantal omwonenden zelf actie dienden te ondernemen en vergunning bekijken. Belgie en politici op zijn best.

  • Jan Van Rompaey

    Alles moet wijken voor de fiets en Groen.