Stad maakt van Hof van Busleyden volgens N-VA “een van duurste musea”, ticket kost nu 12 euro

Een van de zalen in het museum Hof van Busleyden.
Marc Aerts Een van de zalen in het museum Hof van Busleyden.
Vanaf 1 juli betalen bezoekers van het Mechelse stadsmuseum Hof van Busleyden 12 euro inkom. “U maakt van het museum een van de duurste musea van de centrumsteden”, verwijt gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA) het stadsbestuur. Voor jongeren gaat de toegangsprijs fors naar beneden.

De stad verhoogt de toegangsprijs met 1 euro. Jongeren van 13 tot 26 jaar kunnen vanaf volgende maand daarentegen goedkoper de expositieruimten in het bourgondisch stadspaleis bezoeken. Voor hen wordt het tarief verlaagd van 5 naar 2 euro, om de doelgroep aan te zetten om het museum vaker te bezoeken. Met de nieuwe tarifering van de educatieve werking wordt eveneens geprobeerd meer scholen aan te trekken voor een bezoek.

De gemeenteraad keurde de nieuwe tarieven maandagavond goed. Oppositiepartijen N-VA en sp.a stemden tegen. “De stad heeft voor de renovatie van het Hof van Busleyden heel wat subsidies gekregen. Een van de voorwaarden was een betere toegankelijkheid en ruimere publiekswerking. Ik denk niet dat je dit bereikt door de toegangsprijs te verhogen”, zegt Hendrickx. Volgens Cultuurschepen Björn Siffer (Groen) gaat het om “een eerlijke manier om te proberen zo’n sociaal mogelijke tarifering toe te passen”.

Wie jonger is dan 13, mocht al gratis binnen en dat blijft zo. De prijssubsidies wijzigen niet.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.