Speelplein Lakenmakersstraat krijgt make-over en wordt rookvrij

Het verouderde speelplein in de Lakenmakersstraat in Mechelen werd vrijdagmiddag feestelijk heropend na een grondige make-over. De zone werd meteen ook omgedoopt tot een rookvrij speelterrein.

“We organiseerden in 2018 een participatiemoment voor de buurt, waarbij vooral de kleinste bewoners konden vertellen hoe zij hun nieuwe speelplek zien. Met die voorstellen werd een speelruimte ontworpen voor kinderen van 2 tot 14 jaar oud. Het speelplein kreeg een nieuw klim- en klautertoestel met glijbaan, een vogelnestschommel, twee nieuwe banken, een nieuwe schommel met een zitje voor kleuters en een draaitoestel”, zegt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

“Het bestaande evenwichtsparcours werden behouden, onder het klimnet werd nieuw zand aangebracht en ook het trapveld kreeg de nodige belijning. Waar mogelijk werd ook valdempend kunstgras gebruikt. Alles samen kost deze herinrichting zo’n 36 000 euro.”

Mechelen maakte van de heropening gebruik om van het plein meteen een rookvrije speelruimte te maken. Welzijnsschepen Gabriella De Francesco: “Mechelen engageerde zich in 2018 voor de campagne Generatie Rookvrij, met als doel om zoveel mogelijk plaatsen waar veel kinderen en jongeren komen rookvrij te maken. Door roken minder aantrekkelijk te maken zal de volgende generatie het ook minder vanzelfsprekend vinden om te doen.”

Nieuwe rookvrije speelruimte in de Lakenmakerstraat in Mechelen
David Legreve Nieuwe rookvrije speelruimte in de Lakenmakerstraat in MechelenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.