Sp.a provincie Antwerpen verkiest team: “Eén man of vrouw kan partij niet redden”

Het nieuwe bestuur van sp.a provincie Antwerpen.
sp.a provincie Antwerpen Het nieuwe bestuur van sp.a provincie Antwerpen.
“De partij kan niet gered worden door een man of vrouw. Daarvoor is de uitdaging te groot.” Vandaar dat sp.a provincie Antwerpen donderdagavond geen individuele kandidaten verkoos om de afdeling te leiden, maar wel een team.

Het team bestaat uit Tijs Verbeurgt uit Mechelen, Fauzaya Tahlaoui uit Antwerpen, Gitta Vanpeborgh uit Mortsel, Tomas Sergooris uit Mol en Stephanie Vanden Eede uit Schoten. Het was donderdagvond enige kandidaat op het congres en behaalde een unanieme meerderheid.

“Wie denkt dat één man of vrouw de uitdagingen voor onze partij aankan, vergist zich schromelijk. Enkel in gedeeld leiderschap kunnen we onze partij heropbouwen”, verklaart Verbeurgt, die voorzitter wordt.

De nieuwe ploeg wil onder het motto ‘Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?’ de ondersteuning van lokale afdelingen versterken. “Het niveau waar mensen het meeste vertrouwen in hebben is het lokale niveau. Dat niveau moet dan ook alle steun krijgen om opnieuw vooruit te gaan”, aldus Verbeurgt.

De parlementsleden zetelen van rechtswege in het bestuur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.