Sint-Pietersschool opent sporthal voor buurt

De stad Mechelen en het schoolbestuur De Ranken hebben een overeenkomst gesloten over het polyvalent gebruik van de toekomstige sporthal van basisschool Sint-Pieter in Nekkerspoel.


"In het kader van het principe 'brede school' stelt De Ranken de polyvalente turnzaal open voor externe lokale buurtverenigingen om er recreatieve sporten en vrijetijdsbesteding te beoefenen. Er wordt een aparte toegang naar de zaal, de kleedkamers, sanitair en berging voorzien", zegt onderwijsschepen Marc Hendrickx (N-VA). De sporthal in aanbouw zal na de schooluren worden opengesteld op weekdagen vanaf 16 uur (woensdagen vanaf 13 uur) en tijdens de weekends van 's morgens tot 's avonds (uitgezonderd wanneer er een schoolse activiteit is gepland). Het verhuurtarief voor erkende clubs bedraagt 10 en 20 euro per uur voor respectievelijk jeugd en volwassenen, voor niet erkende clubs het dubbele.


Kandidaat-gebruikers dienen nog wel een paar maanden geduld te oefenen. De sporthal zal pas vanaf januari beschikbaar zijn. "De hal is niet zo groot en eerder geschikt voor kleinere recreatieve sporen. Een badmintonveld is het maximum. Er zal worden samengewerkt met Vitamine B4 voor Nekkerspoel, het sport-en beweegproject van Ouderraad Sint-Pietersschool in samenwerking met wijkwerkingen en verenigingen", aldus directeur Dirk Letens. (WVK)