Shopping shuttle rijdt zaterdag elektrisch: “Een belangrijke test”

De Shopping Shuttle.
rv De Shopping Shuttle.
Taxi Hendriks vervangt een van de twee ‘shopping shuttles’ nu zaterdag door een volledig elektrisch voertuig. “Een belangrijke test”, volgens het Mechelse stadsbestuur.

De gratis pendeldienst rijdt elke zaterdag van 9 tot 19 uur tussen randparking P+R Nekker en de Grote Markt. Door een elektrisch voertuig te gebruiken, wil Hendriks het rijgedrag van de wagen, de reacties van de inzittenden en omstaanders op een geruisloos voertuig aanhoren alsook de duurtijd van de batterijen testen.

“We willen als stad steeds meer inzetten op duurzame mobiliteit. De shopping shuttle telt gemiddeld 1.000 opstappers. Een belangrijke route dus om op duurzame manier te testen” zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke.

De stad wil in samenwerking met winkelverbond Mechelen Meemaken de shopping shuttle uitbreiden met een tweede traject, mogelijk van De Nekker naar de Korenmarkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.