School organiseert callcenter voor toekomstige leerlingen: opendeurdagen worden openbeldagen

Het Scheppersinstituut in Mechelen.
Google Het Scheppersinstituut in Mechelen.
Het Scheppersinstituut in Mechelen opent binnenkort een callcenter. “Om ouders van toekomstige leerlingen te informeren”, verduidelijkt adjunct-directeur Hamid Riffi.

Door de huidige coronacrisis moest de school de infodag, een openlesdag én andere infomomenten annuleren. “Hierdoor wordt de schoolkeuze voor nieuwe leerlingen en hun ouders bemoeilijkt”, klinkt het nog. “We beseffen dit als school en hebben daarom beslist om onze toekomstige leerlingen en hun ouders maximaal en telefonisch te informeren om hen zo de sfeer van onze school te laten opsnuiven.”

15 leerkrachten

Zowel op woensdag 1 april tussen 14 en 20uur als op zaterdag 4 april tussen 9 en 13 uur zal de school daarom twee openbeldagen organiseren. “Op die dagen kunnen ouders naar onze school bellen op het telefoonnummer 015 28 79 10”, gaat de adjunct-directeur verder. “Een team van vijftien leerkrachten zal dan klaarstaan en informatie geven over de structuur, de werking en het leven in onze school, alsook al hun vragen beantwoorden.”

Tijdens de openbeldagen zal er op de schoolwebsite ook een chatbox zijn. “Voor mensen die niet graag telefoneren”, besluit de adjunct-directeur.