Rusthuispersoneel rijdt superfan Georges (81) in rolstoelfiets naar Heizel

Bewoner van RVT Sint-Elisabeth en KV Mechelensupporter Georges trekt met een rolstoelfiets naar de Heizel voor de bekerfinale.
David Legreve Bewoner van RVT Sint-Elisabeth en KV Mechelensupporter Georges trekt met een rolstoelfiets naar de Heizel voor de bekerfinale.
Georges Grysolle (81) mag dan in een woonzorgcentrum verblijven, hij woont wel de bekerfinale van zijn KV Mechelen bij. Het personeel van Sint-Elisabeth in Duffel regelde de verplaatsing met een rolstoelfiets.

Wanneer we deze ochtend de hal van woon- en zorgcentrum Sint-Elisabeth betreden, horen we luid het supporterslied schallen. Georges blijkt in opperbeste stemming. “Wat heb ik hier lang naar uitgekeken. Tien jaar! We gaan Gent niet opeten, maar we gaan ze straks wel verslaan”, verzekert hij.

Hij is al fan van geel en rood sinds hij 12 is. “Ik ging in Mechelen naar het College. Op woensdagnamiddag gingen we altijd voetballen op de Kleine Malinwa.” Hij had lange tijd een abonnement. “Ik heb mooie dagen beleefd. Ongelofelijk.”

Maar sinds hij in Sint-Elisabeth woont, zitten bezoekjes aan het stadion er niet meer in. Hij blijft de club van zijn hart wel fanatiek volgen. “Georges vroeg of we in de cafetaria geen groot scherm konden zetten voor de bekerfinale. Daarop hebben enkele medewerkers beslist om samen met hem naar de Heizel te gaan”, zegt schepen van Zorg Luc Van Houtven.

Het personeel van Sint-Elisabeth doet het graag voor Georges. “Hij leeft hier al weken naartoe. Ik vrees dat hij vannacht niet veel heeft geslapen”, aldus Ilse Van Campenhout, zelf ook een geboren en getogen kakker.

Bewoner van RVT Sint-Elisabeth en KV Mechelensupporter Georges trekt met een rolstoelfiets naar de Heizel voor de bekerfinale.
David Legreve Bewoner van RVT Sint-Elisabeth en KV Mechelensupporter Georges trekt met een rolstoelfiets naar de Heizel voor de bekerfinale.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johnny Winnepenninckx

  Je moet het maar doen, dikke pluim aan Peter en zijn collega's die hier aan hielpen.

 • Elvira De Weerd

  zo zijn er niet veel rusthuizen die dit doen. Dikke proficiat!!!!

 • Cindy Servranckx

  Fantastisch, zo een initiatieven zouden er meer moeten zijn! TOP!!!

 • Ralet Pascale

  Proficiat aan de mensen die dit mogrlijk maken Geweldig

 • Nicole Van Camp

  Prachtig gebaar! En ze hebben gewonnen. Een onvergetelijk moment voor deze grote supporter.