Regionaal Landschap Rivierenland onthult nestkast voor steenuil

Onthulling van de nestkast voor de steenuil.
Marc Aerts Onthulling van de nestkast voor de steenuil.
Het Regionaal Landschap Rivierenland heeft in Hombeek zaterdagavond een nestkastje ingehuldigd voor de steenuil. Dat gebeurde tijdens de ‘nacht van de steenuil’. 

De steenuil is een van de kleinste uilen van Vlaanderen. Zo’n veertigtal natuurliefhebbers verzamelden zaterdagavond in de kantine van voetbalclub ‘Huis ten Halve’. Daar kregen ze eerst een lezing en was er voor de kinderen een knutselactiviteit. Nadien trokken de liefhebbers op wandeltocht op zoek naar steenuilen. Tijdens die wandeling werd meteen ook het eerste nestkastje ingehuldigd. Ze werden gemaakt door leerlingen van GO! Atheneum Heist. Met de verschillende nestkastjes hoopt het Regionaal Landschap Rivierenland op meer broedende steenuilen. 

Een veertigtal natuurliefhebbers zakte af naar de voetbalkantine voor de wandeltocht.
Marc Aerts Een veertigtal natuurliefhebbers zakte af naar de voetbalkantine voor de wandeltocht.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.